У Ніжині скоєно цинічний злочин серед білого дня

Суспільство завжди намагається жити за встановленими правилами, проте немає жодної людської спільноти, у якій би такі правила не порушувалися. Часто такі порушення мають дріб’язковий характер. Наприклад, запізнення учня на урок, перехід дороги за межами пішохідного переходу, а іноді вони є надзвичайно небезпечними, як крадіжка чи вбивство людини. Незначні порушення носять назву проступок. Відносини, пов’язані зі вчиненням людьми суспільнонебезпечних діянь та визначенням відповідальності за їх вчинення регулює кримінальне право, а самі ці діяння називаються злочинами.

Крадіжка є одним з видів злочину, що полягає у таємному викраденні чужого майна. Предметом злочинів проти власності є майно, яке має певну вартість і є чужим для винної особи. Як і за інші злочини, так і за вчинення крадіжки передбачено покарання згідно чинного законодавства України.

Майданчики для збору твердих побутових відходів у нашому місті знає кожен мешканець. Вони завжди слугували та продовжують слугувати для потреб всіх верств населення. Майданчики відвідують дорослі і малі, літні люди й молодь. Таких майданчиків по Ніжину близько 200 штук, і головна мета кожного з них – збір побутового сміття заради збереження екології у місті, покращення санітарного стану та комфортного проживання кожного ніжинця.

Вже неодноразово з’являлись публікації стосовно вандальних, злочинних вчинків спрямованих проти сміттєзбиральних майданчиків. Їх били, нівечили, трощили, підпалювали та банально обкрадали. А так злочинців зазнавали майданчики по вулицям: Сковороди, Московська, Василівська, Синяківська, Липіврізька, Челюскіна та інші. Черговим злочином проти комунального майна стала нахабна крадіжка декількох листів профнастилу з огорожі майданчика по вулиці Шевченка, 99г. Ця крадіжка була скоєна 29 серпня практично серед білого дня, мабуть були й свідки, але вражає те, що жоден з них не зреагував адекватно ситуації. Майданчик знаходиться між двох багатоповерхівок, поруч двори, дитячі майданчики, гаражі і, ніхто нічого не бачив, а хто і бачив, то навіть не викликав поліцію. Всім байдуже, а життя мешканців скеровується автентичною народною приказкою «Не моє просо, не мої горобці, не буду відганяти»… втім оцінку скоєного виносимо на розсуд громади.

Комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства» жорстко засуджує злочини проти комунального майна та закликає правоохоронні органи знайти крадіїв.

 

Давайте разом берегти та цінувати те що маємо, інакше Ніжин може перетворитись на місто руїн!