Перше випробування витримано з честю!

Справжня зима не примусила себе довго чекати та завітала до Ніжина. Починаючи з минулих вихідних на місто обрушився справжній потужний снігопад, який буквально за декілька годин засипав снігом всі дороги, тротуари, зупинки громадського автотранспорту, вулиці та провулки, тощо.

На долю комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» випало перше справжнє випробування. На боротьбу зі сніговими заметами, для очищення проїжджої частини міста була залучена, практично, вся спецтехніка підприємства. Зі «старої гвардії» на боротьбу зі стихією були залучені: трактори – Т-150К, Т-25, автогрейдер – ДТ 143; спецмашина  – ЗІЛ ПМ-130 (поливомийка), Краз-255.

Досить якісну роботу показала й нова техніка підприємства, яка була закуплена нещодавно. Зокрема на дорогах Ніжина старанно працювала машина дорожня комбінована МДКЗ (з піскорозкидальним, поливомийним та плужно-щіточним обладнанням) на шасі МАЗ. Трактор КІЙ розчищував снігові замети на тротуарах та пішохідних вулицях. Також постійно допомагав розчищати сніг та завантажувати його для вивезення колісний екскаватор-вантажник JSB. У скверах та парках міста допомагала прибиральникам розчищати алеї снігоприбиральна машина MEGA DL 7M – пристрій, який призначений для прибирання снігу на малих і середніх площах.

Спецтехніка почала працювати з вечора неділі і вже станом на 7:00 ранку понеділка більшість основних доріг Ніжина було приведено до належного стану. Після нічної зміни водії перепочили, перевірили належний стан техніки та знову взялися до роботи по прибиранню залишків снігової маси.

Слід окремо відмітити цех з прибирання вулиць міста, працівники якого старанно та оперативно здійснили очищення від снігу наступні території: площа І.Франка, вул. Гоголя, вул. Батюка, сквер Лисянського, сквер Гоголя, сквер Б.Хмельницького, площа Заньковецької, сквер Кониського, парк Графський, алея по вул. Шевченка, вул. Московська (біля ринку, міст, тротуар), пл. Заньковецька, Миколаївська, територія біля міської поліклініки, вул. Набережна. Розчищені зупинки громадського автотранспорту: по вул. Набережна, Незалежності (до Сільпо) Московська (до танку) площа Франка, комунальний ринок, по вул. Василівська. Після очищення від снігу, там проведена посипка піщано-соляною сумішшю проти ожеледиці. Також проведено прочищення та посипку сумішшю проти ожеледиці пішохідних переходів в центральній частині міста. Наразі триває завершальна стадія – завантаження та вивезення снігової маси з вулиці Гоголя, Батюка та площі Франка.

Як показали факти та зовнішній вигляд доріг, тротуарів, пішохідних переходів, алей парків та скверів міста, комунальне підприємство  «ВУКГ» повністю та з честю витримало перше випробування від такої прекрасної та казкової пори року, як зима.