Небезпечні предмети знайдені водолазами на міському пляжі.

Літо, яке славиться своєю спекою та можливістю відпочити біля води, покупатись, позасмагати та просто провести приємно своє дозвілля, наближається! Одним із традиційних місць відпочинку ніжинців у теплу пору року є прибережна зона річки Остер або, як мешканці називають це місце, міський пляж.

Щоб відпочинок жителів та гостей міста був гарним та безпечним, до нашого міста завітали водолази Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби.  28 травня на території зони відпочинку, що знаходиться біля Управління водного господарства по вулиці Коцюбинського, було ретельно обстежено підводну частину дна акваторії річки Остер. Загальна площа обстеження склала 2000 кв. метрів. В ході робіт, водолазами на дні водойми було виявлено багато небезпечних предметів:  уламки битих пляшок, іржаві металічні предмети, цегла, дерев’яні уламки, взуття, гуму з мотоцикла і, навіть… запечатану пляшку пива. Все це було прибрано, вивезено та утилізовано працівниками КП «ВУКГ». Слід окремо наголосити, що в цьому році водолазами було вилучено з дна річки набагато менше небезпечних предметів аніж в минулому, але щоб травмуватись у воді достатньо й маленького шматочка скла.

Також санітарною службою було взято проби води для аналізу на предмет безпечності знаходження у воді та купання в межах зони відпочинку, які підтвердили безпечність води.

Незабаром, вже традиційно, офіційно відкриється зона відпочинку для всіх мешканців, а поки що тривають останні роботи по ремонту, монтажу та відновленню елементів облаштування міського пляжу та благоустрою силами працівників комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства».