Справжній патріотизм не дозволить засмічувати місто!

14 жовтня весь Ніжин, як і вся Україна буде відзначати аж 3 свята: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисників і захисниць України.

Згідно зі статистикою по різним містам України, під час святкувань та після, сміття викидається в два, а то і в три рази більше, ніж у звичайні дні. Добре, коли люди “доносять” сміття до майданчиків зі збору твердих побутових відходів, до урн, контейнерів для сміття. Після святкувань цих 3 свят, Ніжин може перетворитись на суцільне брудне сміттєзвалище з купою порожніх пляшок, використаних пакетів, пластикового посуду, недопалків та інших відходів життєдіяльності людини.

Для збереження благоустрою міста та дотримання санітарних норм, працівники комунального підприємства “Виробниче управління комунального господарства” згідно затвердженої графіку, кожен день ліквідовують стихійні сміттєзвалища біля кожного майданчика ТПВ.  І, вже, після кількох годин чистоти, біля майданчиків з`являються чергові, нові купи всілякого сміття.

В такий визначний для всієї країни день, слід окремо наголосити, що справжній патріотизм у кожного громадянина проявляється не в виголошенні красивих гасел чи носінні вишиванки, а у непідробній любові до своєї України, міста і, зокрема, чистоти та благоустрою в ньому.

Черговий раз нагадуємо про необхідність дотримання Правил поводження зі сміттям на майданчику ТПВ, де чітко написано:”ВИКИДАЙТЕ ТРАВУ, БУР’ЯН, ГІЛКИ ТА ІНШУ ДРІБНУ ДЕРЕВИНУ ТІЛЬКИ В КОНТЕЙНЕРИ ТА СЛІДКУЙТЕ, ЩОБ ДОВЖИНА ЇХ СЯГАЛА МАКСИМУМ 50 СМ!”. Також, заборонено викидання будівельних відходів як у баки для сміття, так і поруч майданчика ТПВ!

Шановні мешканці та гості Ніжина! Будь-ласка не допустіть перетворення Ніжина на величезний смітник. Не залишайте сміття ”де схочу” на вулицях, площах, у скверах, у парках  та в інших громадських місцях. Не утворюйте стихійні сміттєзвалища біля майданчиків для збору твердих побутових відходів. Подбайте про чистоту Ніжина, культуру викидання сміття та про повагу до оточуючих. Не показуйте поганий приклад дітям, які теж святкують та бачать погане відношення до культури та копіюють подібне.

Дякуємо за повагу та розуміння! Зі святами! Слава Україні!