Ніжинські квітникарі уходять до весни

Сьогодні — перший день зими. Для когось радісний, бо вже через місяць – Новий рік, для когось – трішки сумний.

На запитання журналіста сайту «УН»: «Чим наразі займаєтесь?» фахівець з ландшафтного дизайну комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Наталя Довгаль відповіла: «Зв’язали туї у сквері Театральному. Прибрали підвісні вазони. Насіння зібрали, сховали до наступного періоду. Вже все, дівчата уходять аж до весни…».

Це означає, що прийшов час тимчасово попрощатися з квітникарями та озеленювачами, котрі працювали в КП «ВУКГ».

Жіночки під керівництвом фахівця з ландшафтного дизайну Наталі Довгаль зробили чимало для Ніжина за цей сезон: висадили десятки тисяч квітів, чагарників, дерев. Висаджували рослини на громадські клумби, у підвісні вазони, біля пам’ятних знаків. Локацій по місту – десятки.  Причому висаджували не тільки на вже давно визначених місцях.

Зі слів Наталі Довгаль, минулого року озелененням було охоплено більше двох десятків локацій. Цьогоріч додалося ще декілька: біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору і політичних репресій на вулиці Покровській, біля Будинку книги на площі М. Заньковецької, біля нещодавно встановленої гармати на вулиці Московській, біля торговельного центру «Прогрес».

У квітні, в рамках Всесвітньої акції «Один мільйон дерев за один день», на берегу р. Остер висаджено 80 саджанців лип.

У червні, на вул. Набережній, біля першої школи, висадили майже дві тисячі квітів. А з чорнобривців, «перебитих» агератумами, виклали український символ – тризуб. Раніше на цьому місці росла звичайна трава.

З самого початку літа до пізньої осені милували око ніжинців яскраві троянди у розарію на вул. Московській. Безліч троянд.  Різних сортів та кольорів.   

Ніжинський міський голова Олександр Кодола особисто подякував дівчатам за їхню працю, ту красу, яку вони роблять своїми руками. І це була не єдина зустріч очільника міста з квітникарями – Олександр Михайлович постійно цікавився, де та які саме роботи виконуються, просив прикрашати Ніжин ще більше і більше – аби місто розквітло.

Але висадити – це півсправи. А потім – протягом весняно-літньо-осіннього періоду — за цими рослинами доглядали: поливали, пололи бур’яни, вносили добрива, прибирали відмерлі квіточки та гілочки, підсажували свіжі замість старих…

І цей список можна перераховувати ще довго. Зрозуміло одне: з своєю головною задачею ніжинські квітникарі та озеленювачі впоралися на всі 100%.

А навесні ми зустрінемося з ними знов. Вони й надалі прикрашатимуть рідний Ніжин і заряджатимуть ніжинців позитивом. Адже планів – безліч.

А всі ми щиро дякуємо нашим квітникарям та озеленювачам за роботу!

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото надано КП «ВУКГ»