Не засмічуйте місто! Поважайте себе!

Що таке місто? Це – тисячі квартир і приватних будинків. Одна велика оселя, лад у якій починається із сумлінного ставлення її мешканців до себе та довкілля. Тож кожен з нас має дбати, аби у нашому спільному домі був порядок. Мало б бути правилом для кожного – побутові відходи викидати у визначені для цього місця. У нашому Ніжині встановлені урни для дрібного сміття, а також контейнерні майданчики. На окремих вулицях сміття вивозять за графіком. Втім, нерідко можна спостерігати, коли пакунки з відходами люди несуть або не доносять до сміттєвих баків та залишають їх поряд,  забруднюючи навколишнє природне середовище. Сквери, парки та вулиці, тротуари й двори буквально встелені сміттям – від поодиноких недопалків та папірців до цілих куп непотребу. Бруд у парках, на берегах річок і озер став настільки звичним, що багато хто взагалі не помічає його, сприймаючи як невід’ємну й неминучу частину пейзажу.

Для комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» серед головних пріоритетів в роботі залишається питання благоустрою та санітарного очищення території громади. І дуже прикро, коли робота прибиральників з “ВУКГ” є марною, оскільки жителі міста її не цінять і продовжують смітити де завгодно. Байдужість населення до правил чистоти і благоустрою дивує, і так прикро, коли перехожі викидають поодиноке сміття або взагалі цілими  пакунками, що швидко розривають бездомні собаки та ворони. І тоді щойно прибрані зелені території Ніжина та місця відпочинку стають досить непривабливими, а люди, які так чинять, навіть не соромляться своїх зухвалих дій.

Варто окремо зазначити, що всі відходи є об’єктом права власності, а відповідно до положень Цивільного кодексу, власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію та природні якості землі.

Якщо не підвищити СВОЮ ВЛАСНУ культуру поводження з твердими побутовими відходами, ситуація не зміниться! Підтримуйте порядок на прилеглих територіях, лише тоді наше місто буде гарним та чистим!

Тож просимо елементарного: не засмічуйте місто та поважайте працю людей, які дбають про Ніжин!