Вуличне освітлення в житловому мікрорайоні “Гуньки” буде відновлено!

В житловому мікрорайоні “Гуньки”, що на вулиці Прилуцькій, проживає близько 2500 мешканців Ніжина. Внутрішньоквартальна дорога, що з’єднує кінцеву зупинку громадського автотранспорту “Заводська” з житловими будинками, дитячим садком, школою, пунктом сімейної медицини та іншими об’єктами, що необхідні для комфортного життєзабезпечення мешканців  не має вуличного освітлення ще з середини 90-х років. Електричні опори під ліхтарі – були встановлені ще за радянських часів і на даний час не працюють. Даний мікрорайон освітлюється лише в межах прибудинкових територій, що включає  всього лише 30 – 40 відсотків території містечка.

Цього тижня, силами комунального підприємства “Виробниче управління комунального господарства” розпочато перший етап з відновлення освітлення в даному мікрорайоні з додатковим монтажем електричних опор. Протягом декількох днів з залученням бригади дільниці вуличного освітлення міста  було проведено монтаж 9 електричних бетонних опор  на узбіччі ділянки від зупинки “Заводська” до будівлі дільниці №2 КП ” Керуюча компанія “Північна” та житлового будинку №132.  До робіт залучалась спеціалізована техніка, а саме: автокран,  екскаватор зі спеціальним причіпним механізмом – шнековий бур та автовишка. У ході робіт, екскаватором, заздалегідь, було пробурено метрові свердловини під опори, а потім за допомогою автокрана кожна опора обережно монтувалась на своє місце електриками КП “ВУКГ”.

Перший етап робіт з відновлення освітлення по вулиці Прилуцька проведено швидко та якісно, а на черзі монтаж траверс, ліхтарів та підвішування кабелю живлення.

Роботи тривають.